Inspiracje

Mistrzowie kuchni doradzają naszym klientom!

Home / Inspiracje /Rożki francuskie

Rożki francuskie

Rożki francuskie

z kremem Delice Patisserie z dodatkiem Chrispy Mix

 

1000g Q’ki owsiane
300g masło

Składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 2 minuty przy zastosowaniu płaskiego mieszadła, następnie zwiększyć obroty i mieszać do czasu powstania kruszonki.
Masę Q’ki równomiernie rozłożyć na blasze o wymiarach 60×40 cm. Całość

 

 

Krem Napoli

400g Napoli Krem
1000g woda
400ml śmietana 30%

 

Schłodzoną śmietanę ubić.
Napoli Krem ubijać z dodatkiem zimnej (uprzednio przegotowanej) wody na wysokich obrotach przy zastosowaniu rózgi przez 4-5 minut ( do czasu otrzymania jednolitej konsystencji).
Połączyć ubite masy, dokładnie wymieszać . Gotowy krem szprycujemy do rożków , obsypać dekoracja kuleczki w czekoladzie.

Czas przygotowania: 45 minut

Będziesz potrzebować

Q’ki owsiane
masło
Napoli krem
Q'ki owsiane
śmietana 30%

Polub inspirację

Szybki kontakt

Zostaw dane do siebie, oddzwonimy do Ciebie!

* pola wymagane