Inspiracje

Mistrzowie kuchni doradzają naszym klientom!

Home / Inspiracje /Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

z dodatkiem płatków kokosowych

 

MUS CZEKOLADOWY 

160g Arabesque Noir 58

180g śmietana 30%

160g śmietana 30%

 

Śmietanę 30% 180 g zagotować, dodać czekoladę i dokładnie połączyć składniki. Ostudzić ganache do temp. około 35°C, dodać napowietrzoną śmietankę i delikatnie połączyć do uzyskanie gładkiego musu. Mus schłodzić

 

 

KREM CYTRYNOWY

4szt. jaja

100g śmietana

140g cukier kryształ

4szt. cytryny

 

Śmietanę zagotować na wolnym ogniu. Jajka wymieszać z cukrem oraz sokiem z cytryny, wlać do gorącej śmietany, podgrzewać na wolnym ogniu do czasu zgęstnienia masy

 

 

Dekoracja DOBLA ŁEZKA

 

Czas przygotowania: 30 minut

Będziesz potrzebować

Arabesque Noir 58
śmietana 30%
jaja
śmietana
cukier kryształ
cytryny
Dobla Łezka

Polub inspirację

Szybki kontakt

Zostaw dane do siebie, oddzwonimy do Ciebie!

* pola wymagane