Inspiracje

Mistrzowie kuchni doradzają naszym klientom!

Home / Inspiracje /Gorzki mus czekoladowy

Gorzki mus czekoladowy

Gorzki mus czekoladowy

z owocowymi żelkami i płatkami bezowymi

 

MUS CZEKOLADOWY 

160g Arabesque Noir 58

180g śmietana 30%

160g śmietana 30%

 

Śmietanę 30% 180 g zagotować, dodać czekoladę i dokładnie połączyć składniki. Ostudzić ganache do temp. około 35°C, dodać napowietrzoną śmietankę i delikatnie połączyć do uzyskanie gładkiego musu. Mus schłodzić .

 

 

BEZA

100g Bianca Meringue

100g woda

100g cukier

 

Woda powinna mieć temperaturę ok. 60°C.Wszystkie składniki napowietrzać na wysokich obrotach przy zastosowaniu rózgi przez ok. 5 minut. Dozować masę na papier sylikonowy. Suszyć beziki w temperaturze około 120 °C przez 50-60 minut

 

 

ŻELKA MALINOWA

200g Paletta pasta neutralna

200g maliny mrożone

 

Palette pastę neutralną zagotować z malinami . Po zagotowaniu przetrzeć przez sito i wylać na blaszkę . Po zastygnięciu wycinać dowolne kształty .

Czas przygotowania: 25 minut

Będziesz potrzebować

Arabesque Noir 58
śmietana 30%
Bianca Meringue
woda
cukier
Paletta pasta neutralna
maliny

Polub inspirację

Szybki kontakt

Zostaw dane do siebie, oddzwonimy do Ciebie!

* pola wymagane