Inspiracje

Mistrzowie kuchni doradzają naszym klientom!

Home / Inspiracje /Cylinder Dobla

Cylinder Dobla

Cylinder Dobla

z musem kawowym i owocami

 

Ciasto czekoladowe (Maestro Black): 

550 g  Maestro Black

330 ml  olej

275 g  jaja

1210 g  woda

Wszystkie składniki mieszać przez około 3 minuty na wolnych lub średnich obrotach przy użyciu płaskiego mieszadła. Masę wykładać do wysokich rantów. Wypiekać w temperaturze 180 °C przez 40-50 minut .

 

 

Poncz – syrop cukrowy:

250 g  cukier

250 g  woda

Zagotować wodę z cukrem i przestudzić.

 

 

Mus czekoladowy: 

1510 g  Arabesque Noir 72

151 g  FG-Pasta Mocca

505 g  żółtka jaj

505 g  cukier

300 g  woda

2530 ml  śmietana 30%

Zagotować syrop cukrowy ( woda + cukier) i zaparzyć żółtka, napowietrzyć do uzyskania puszystej konsystencji. Do napowietrzonej masy dodać pastę FG Mocca oraz upłynnioną czekoladę. Powstałą masę połączyć z napowietrzoną śmietanką . Gotową masą wypełnić Cylindry i udekorować .

Czas przygotowania: 45 minut

Będziesz potrzebować

Maestro Black
olej
jaja
woda
cukier
Arabesque Noir 72
FG-Pasta Mocca
śmietana 30%

Polub inspirację

Szybki kontakt

Zostaw dane do siebie, oddzwonimy do Ciebie!

* pola wymagane