Inspiracje

Mistrzowie kuchni doradzają naszym klientom!

Home / Inspiracje /Biała czekolada

Biała czekolada

Biała czekolada

z żelką marakuja

 

Mus biała czekolada: 

1200 g  Arabesque Blanc 29

400 g  śmietana 30%

800 g  śmietana 30%

6 szt  żelatyna-listki

 

Zagotować 400 g śmietany, dodać czekoladę Arabesque 29 Blanc oraz namoczoną żelatynę, dokładnie połączyć składniki. Ostudzić ganache do około 30°C. Napowietrzyć 800 g śmietany i delikatnie połączyć z ganachem

 

 

Galaretka Mango/ Imbir

300 g  Paletta Pasta Neutralna

300 g  pulpa Mango

Świeży imbir

 

Zagotować składniki razem. wylać galaretkę do pucharków . Schłodzić

 

 

BEZA OPALANA

– 100 g Bianca meringue

– 100 g cukier

– 100 g woda 60 C

 

Wszystkie składniki wymieszać na wysokich obrotach przez 5 min do uzyskania jednolitej konsystencji . Na koniec dodać sok z cytryny . Szprycować na deser i opalić palnikiem .

Czas przygotowania: 35 minut

Będziesz potrzebować

Arabesque Blanc 29
śmietana 30%
żelatyna listki
Paletta Pasta Neutralna
świeży imbir
Bianca meringue
cukier
woda



Polub inspirację

Szybki kontakt

Zostaw dane do siebie, oddzwonimy do Ciebie!

* pola wymagane