Inspiracje

Mistrzowie kuchni doradzają naszym klientom!

Home / Inspiracje /Mus z białej czekolady

Mus z białej czekolady

Mus z białej czekolady

z sosem z czarnej porzeczki i włoską bezą

 

Biała czekolada

Czekolada Arqbesqe 29 %

1200 g śmietana 30 %

20 g żelatyna

60 g woda

135 g likier pomarańczowy Cointreau

 

Śmietanę 800 g ubić . pozostałą część zagotować , połączyć z żelatyną . Dodać do czekolady wymieszać . Następnie dodać likier pomarańczowy Cointreau oraz ubitą śmietanę . Całość połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji . Gotową masą wypełnić dowolne formy silikonowe i zamrozić aby wydostać z formy .

 

 

Beza włoska

– 150 g Bianca Meringue

– woda ok 60 C

– cukier

 

Woda w temperaturze 60 C . Wszystkie składniki wymieszać na wysokich obrotach przy użyciu rózgi przez 5 min . Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny i delikatnie połączyć . Gotową beze szprycować przy użyciu dowolnej tylki i upalić palnikiem.

Czas przygotowania: 30 minut

Będziesz potrzebować

czekolada Arqbesqe 29 %
śmietana 30 %
żelatyna
woda
likier pomarańczowy Cointreau
Bianca Meringue
cukier

Polub inspirację

Szybki kontakt

Zostaw dane do siebie, oddzwonimy do Ciebie!

* pola wymagane